You are currently viewing Skaf de helt rette knive til ostebordet

Skaf de helt rette knive til ostebordet

En madvare som utroligt mange af os spiser dagligt, hvad end det er på en rugbrødsmad, som gratinering eller snack efter en hård arbejdsdag, er ost.

Oste fås i et hav af forskellige former, konsistensen og smage, hvoraf der altid vil være en ost, som egner sig til lige netop det du har brug for, hvad end det blot er en mild skive eller en smagsstærk modnet ost.

En ægte osteconnaisseur kender dog også vigtigheden af at have det rette udstyr, når en ost skal skæres.

En verden af forskellige oste

I og med der findes så mange forskellige oste, er det også vidt forskelligt, hvilke knive der egner sig til hvilke. Køber du fra Zwilling Four Star serien, er du garanteret at der er en kniv, som matcher din ost. Inden du investerer i knive, er det derfor vigtigt, at du har overvejet, hvilke oste du spiser og mangler knive til.

De forskellige typer

Typisk inddeles oste i tre typer; bløde, mellemhårde og hårde. Blandt de bløde kan bl.a. nævnes en gorgonzola, hvor de hårde f.eks. kunne være en vesterhavsost.

Er du allerede nu sikker på, at de hårde oste ikke er noget for dig, giver det mening blot at købe en kniv fra Zwilling Four Star. Alternativt er der, for den store osteelsker, flere samlepakker, hvor man køber et sæt med knive, så du har en, som passer hver ost.

Ved at købe et sæt, har du altså matchende osteknive frs Zwilling Four Star, så det ser ekstra præsentabelt ud, når du lægger dem frem for dine gæster.

Find flere osteknive her.

Hvilke knive passer til hvilken ost

Når du nu har besluttet dig for, hvilke oste du mangler knive til, skal du selvfølgelig også vide noget om, hvordan disse knive fra Zwilling Four Star skal se ud.

Når du skærer i en blød ost, er disse ofte meget klistrede, hvoraf en kniv med runde huller passer bedst, da osten så slipper kniven lettere. Til de mellemhårde oste, vil en kniv med firkantede huller være bedre. Hullerne er igen med til at sørge for, at osten nemmere slipper kniven, men da osten her er hårdere, er firkantede huller passende.

De helt hårde oste er, logisk nok, sværere at komme igennem. Her kræves der ingen huller i bladet, men det er derimod en god ide, at vælge en kniv fra Zwilling Four Star, som har et glat og solidt blad.